Leszakadt a mennyezet a szatmári bíróságon, lezuhant egy elítélt

Beszakadt kedden a Szatmárnémeti Törvényszék egyik tárgyalótermének a mennyezete és a padlásról egy elítélt zuhant a helyiségbe - közölte az Agerpres hírügynökség.

A jelentés szerint a nem mindennapi baleset egy tárgyalás előtt történt, a törvényszéki jegyző és az ügyvédek a bírák érkezését várták a teremben. Az elítélt éppen a padlást takarította, amikor beszakadt alatta a padló.

A férfi a törvényszék felújításán dolgozó cég és a szatmárnémeti börtön közötti szerződés alapján végzett szakképzettséget nem igénylő munkákat az épületben.

"Nem akarok arra gondolni, mi történhetett volna, ha a tárgyalás megkezdése után történik a baleset. A mennyezet éppen a korlátnál szakadt le, ahol a felek és az ügyvédek fejtik ki álláspontjukat. El sem merem gondolni, mi történt volna, ha ott tartózkodik valaki" - idézte a törvényszék vezetőjét a hírügynökség.

Az első helyszíni vizsgálatok arra utaltak, hogy a tárgyalóterembe zuhant 45 éves elítélt nem szenvedett súlyosabb sérüléseket. A kórházi vizsgálatok azonban kimutatták: eltört az egyik hátcsigolyája. Így a büntetése következő szakaszát kórházban tölti.

Kimaradt?