Törölték a YouTube-ról Orbán Viktor lányainak szendvics-táncát

Hétfő délelőtt megjelentetett a Balaton Soundon bulizó hírességekről készült riportjában a 444.hu portál egy videót, amelyen Orbán Sára és Ráhel, Magyarország miniszterelnökének lányai szendvicsben táncolnak két fiatalemberrel. A YouTube-videót nem sokkal később törölték.

„A videót eltávolítottuk, mert megsértette a YouTube zaklató, sértő vagy fenyegető tartalmak tartására vonatkozó irányelveit. Sajnáljuk.” Ez az üzenet fogadta a cikk olvasóit a felvétel helyett.

A 444.hu reméli, hogy csak ideiglenesen távolította el a YouTube a videót, és óriási méretű betűkkel közli: nem ért egyet ezzel a lépéssel. „A 444 nem az Orbán-lányokat ment filmezni a fesztiválra, hanem magát a fesztivált. Amin több tízezren részt vesznek, és mindannyian számíthatnak arra, hogy a sajtó megjelent képviselői megörökítik képmásukat. Ez alól a mindenkori miniszterelnök lányai sem képeznek kivételt. Lefilmezésük így teljesen természetes” – olvasható a szerkesztői üzenet.

A következő bekezdés a miniszterelnök felelősségét taglalja: az ő döntése volt, hogy gyermekei arca ismert legyen a sajtó előtt. Ez egy politikai döntés, és aki él vele, köteles elfogadni, hogy akár őt magát, akár gyermekeit mutathatja beállított reklámképeken kívül is a sajtó. Sok politikus nem tesz ilyent. A leghíresebb példa az egykori spanyol miniszterelnök, José Luis Rodriguez Zapatero, aki soha nem engedte, hogy lányai képmását bárhol közöljék. Amikor a Fehér Ház egy, a szabályokkal tisztában nem lévő fotósa mégis közölt egy képet a lányokról, abból kvázi diplomáciai botrány kerekedett. Nem ilyen Barack Obama helyzete, akinek lányairól, stílusukról, sőt, még kamaszodásuk részleteiről is rendszeresen lehet olvasni.

Egy másik videómegosztó segítségével a 444.hu újra elérhetővé tette a videót.

Kimaradt?