Ellenkampánynak is beillene az új cseh hamburgerreklám

Új népszerűsítő videóval jelentkezett a cseh McDonald´s, ám ez a marketing akár vissza is üthet. Elmagyarázzák, miért néznek ki jobban a hamburgerek a fotókon, mint élőben.

A cseh videó egy korábbi kanadai kampány mintájára készült. A vállalat teljesen őszintén megmagyarázza, miért van akkora különbség a gusztusos fotóburgerek és a valódi termékek között. Jiří Pirk, a vállalat marketingmenedzsere vásárol egy hamburgert, majd megállapítja, hogy tényleg máshogy néz ki, mint a fotón. Ezután a stábot egy műterembe kíséri, és megmutatja, hogy készülnek az ételfotók.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=yHrNMknyavs

A nézők láthatják, hogy nem a valódi hamburgert fotózzák le, csupán ugyanazon alapanyagokat használják fel, és úgy rendezik el őket, hogy minél gusztusosabbnak tűnjenek a fotókon. A húst nem sütik át teljesen, a zsemlét sem pirítják meg, így az egész hamburger nagyobbnak tűnik. A kész fotót alaposan kiretusálják, a sajtot megszínezik Photoshopban, a salátát is kicsit megszínezik, hogy minél jobban nézzen ki az étel a képen.

„Nem ismerek még egy olyan céget, mely kampányát arra alapozza, milyen alaposan kozmetikázza termékeit a fotókon” – jegyzi meg a videót közlő omediach.com blog.

Kimaradt?