Rekorder baba született Magyarországon

 A családot és az orvosokat is meglepte a 6300 grammal és 63 centivel született Erdős Zselyke, aki augusztus 8-án délelőtt, a vártnál egy nappal hamarabb jött világra a debreceni Kenézy Kórházban, amely egyben az ápolóként dolgozó édesanya munkahelye is.

rekordnagybaba

Számítottak rá, hogy nagyobb lesz az újszülött, mivel az édesanya első gyermeke is átlagon felüli súllyal, 4,8 kilóval született, de azt az ultrahang-felvételek sem jelezték, hogy a születendő kislány rekorder lesz: három héttel a szülés előtt 4350 grammosnak látták, de lekörözte a miskolci lányt, aki három évvel ezelőtt újszülöttként 6,2 kilót nyomott. Erdős Zselyke így Magyarország legnagyobb lánybabája. Az abszolút csúcsot a 6,4 kilóval született zalakomári immár férfiember tartja.

rekordbaba csalad

A kislány császármetszéssel jött világra, vasárnap óta már hajdúböszörményi otthonukban jár csodájára a rokonság és a sajtó is.

„Nem mutattak ki cukorbetegséget a babánál, és a családban sem tudunk hasonló esetről, a terhesség alatt pedig nem szedtem magzatvédő szereket, így rejtély, mitől nőtt ilyen nagyra a kislányom” – mondta a boldog anya az MTI-nek. A büszke apa pedig megállapította: „Mindjárt nagylányom lett, de legalább jól meg tudom fogni." – számol be a Borsonline.hu. {loadposition kmn}

A kis Zselyke többet is eszik, mint a legtöbb újszülött: míg az átlagos súlyú babák 30–40 gramm tejjel beérik, addig Zselyke száz grammot is elfogyaszt.

Kimaradt?