Első alkalommal lesz saját mesterképző szak a Sapientián

Hétfőtől lehet beiratkozni a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományok Karára. A 2013/2014-es tanévben tizenegy alapképézési szakra és négy mesteri szakra jelentkezhetnek az érdeklődök.

Eddig magyarországi egyetemek négy kihelyezett mesterszaka működött az egyetem csíkszeredai és kolozsvári karain, a jövő tanévtől ezek mellett hét saját, nemzetköziesített szakon indít mesterképzést a Sapientia: négy marosvásárhelyi és három csíkszeredai szakon összesen 203 helyre hirdettek felvételik, ezek fele tandíjmentes. A Sapientia EMTE intézményi akkreditálásról szóló törvényt tavaly fogadta el a parlament: ezáltal vált lehetővé, hogy az egyetem államvizsgát szervezzen és mesterképzést indítson.

Az alapkézésben 40-40 helyet biztosítanak Automatika és alkalmazott informatika szakon valamint Kommunikáció és közkapcsolatok szakon, Számítástechnika szakon, Gépészmérnökin, Tájépítészeten és Távközlés szakon, továbbá szakonként 50-et Egészségügyi szakpolitikák és szolgáltatások szakon, Fordító és tolmács szakon, Informatika szakon, Kertészmérnöki szakon, Mechatronika szakon.

Mesterképzésen saját, nemzetköziesített szakok: Fejlett mechatronikai rendszerek szakon 30 hely, Növényorvosi szakon 15 hely,  Számítógépes irányítási rendszerek szakon 30 hely, valamint 30 hely Szoftverfejlesztés szakon.

A beiratkozás július 21-éig tart.

Kimaradt?