Felszerelt vámpírvadász kért vízumot Romániába

Egy dél-afrikai férfi azzal az indoklással kért vízumot Romániába a hatóságoktól, hogy vámpírvadászat révén teremtsen magának egzisztenciát. Nem ez az egyetlen furcsaság a kérvények között. Igaz, ez a megokolás foglalja el az első helyet a vízumszolgáltatás online felületére az elmúlt egy év alatt érkezett bizarr megkeresések közt.

A hivatalban dolgozó Liam Clifford elmondta: „Egyik indoklás meglepőbb, mint a másik. Különösen azok meghökkentők, amelyek illegális tevékenységekre vonatkoznak. Azt tanácsolnánk valamennyi vízumkérvényezőnek, hogy mielőtt lépéseket tenne az irányba, hogy eljusson valamely országba, előbb vessen legalább egy pillantást az illető állam törvényeire.”

A legfurcsább megokolások közé tartozik egy Nagy-Britanniába vízumot kérő nő is, aki arról számolt be, hogy míg ott vakációzott, részt vett egy interjún, és kapott állást mint „szezonmunkás zombi”, és szeretne visszautazni vízummal, hogy dolgozhasson. Egy orosz nő pedig Hollandiában szerette volna „mesterségében gyakorolni magát”: prostituáltként.

Kimaradt?