Börtönesküvőt jelentettek be Budapesten

A másfél hónapja fogva tartott Damu Roland színész és kedvese, Edina úgy döntöttek, hogy nem várnak a házasságkötéssel tovább, július 19-én a börtönben tartják meg az esküvőt.

Sokan csodálkoznak rajta, hogy miért nem várnak Damu szabadulásáig, hiszen ez a nem mindennapi vállalkozás semmilyen kedvezményt nem von maga után, sőt kiadós ünneplésre sem biztosít lehetőséget. Börtönben kimondani a boldogító igent, annyit jelent, hogy a szertartáson az anyakönyvvezető, a pár, az intézmény munkatársai és két tanú vehet részt. A két tanú Roland kapcsolattartói lesznek. Az esküvő után nem lesz ünnepi vacsora, a párnak maximum félórás beszélőt engedélyeznek, amennyiben az intézmény parancsnoka beleegyezik. Az egyházi esküvőt elvileg azután tervezik, hogy Roland megkeresztelkedett.

A sietségre a közeli ismerősök szerint a magyarázat az lehet, hogy a pár tényleg nagyon szereti egymást, és minél hamarabb össze akarják kötni az életüket. Edina már azt is eltervezte, hogy fehér rózsákból álló csokrot választ, és még egy egyszerű, fehér, rövid ujjú esküvői ruhát is kinézett magának. Korábban arról is beszélt, hogy már megrendelte a fehérarany karikagyűrűket is. A gyűrűket felhúzhatják egymás ujjára a szertartáson, de a színész végül nem tarthatja magánál, mert nem lehet ékszert viselni a börtönben.

Edinával tavaly májusban a pszichiátrián ismerkedett meg. A 36 éves nőt, aki hisz Damu ártatlanságában, alkoholproblémák és depresszió miatt kezelték a kórházban, és állítása szerint Rolandnak köszönheti, hogy kilábalt a betegségéből. Már ott a kórházban eldöntötték, hogy összeházasodnak, és szeretnének két gyereket is, akiknek már nevet is adtak.

Damut még 2011. november 18-án vették őrizetbe, mert akkori barátnője, Palácsik Tímea azt állította, hogy fogva tartotta és bántalmazta őt. A színész elvesztette munkáit, tavaly március 20-án ítélte el az illetékes bíróság. Büntetéséből már kilenc hónapot letöltött a tiszalöki börtönben, amikor január elején nemi erőszak és személyi szabadság megsértése miatt jogerősen négy és fél év börtönre ítélték, és átszállították Budapestre. Edina képtelen elhinni, hogy Damu bántani tudna egy nőt, emellett a színész is váltig kitart. 

Kimaradt?