Szexszimbólum úszkál London taván

A Büszkeség és balítélet című angol televíziós sorozat szívtiprójának, a Colin Firth által alakított Mr. Darcy-nak a szobra emelkedik ki a londoni Hyde Parkban lévő Serpentine tóból.

A jóval több mint életnagyságú Colin Firth-szobor egész pontosan 3,7 méter magas és üveggyapotból készült. Az alkotást hétfőn állították fel a köztéri művészet és a reklám egybegyúrására irányuló törekvések legfrissebb termékeként.

Az alkotás az 1995-ös minisorozat azon legendássá vált pillanatát örökíti meg, amikor a Firth által alakított Darcy, testre tapadó vizes ingben kiemelkedik a habokból. A sorozat Jane Austen 1813-ban megjelent, azonos című regénye alapján készült.

A jelenet, amely rendre bekerül a legemlékezetesebb brit televíziós pillanatok közé, nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Firth a legjelentősebb szexszimbólumok közé emelkedjen. A női szívek megdobogtatása mellett a színész a szakma elismerését is elnyerte: 2011-ben átvehette a legjobb színésznek járó Oscar-díjat A király beszéde című filmben nyújtott alakításáért.

A Darcy-szobor megalkotóinak egyike, Toby Crowther szerint a mű kiindulópontja a tójelenet volt, de Austen romantikus hősének más karakterjegyeit is igyekeztek belegyúrni az alkotásba.

A szobrot, amely deréktól felfelé örökíti meg Darcyt, a Drama nevű új, ingyenes digitális televíziós csatorna népszerűsítésére állították fel a hattyúktól és úszóktól hemzsegő tóban. A Nagy-Britannia szerte fogható új csatornát kifejezetten brit gyártású műsoroknak szentelik.

Az alkotást számos helyszínen bemutatják, mielőtt elhelyezik az északnyugat-angliai Lyme Park egyik tavában, ahol a híres jelenetet annak idején felvették. A mű várhatóan februárig marad a legendás tóban.

 

Kimaradt?