Keresztély Irma lemondását követelik a háromszéki liberálisok

A gyenge érettségi eredmények miatt Keresztély Irma főtanfelügyelő leváltását követeli a Nemzeti Liberális Párt (PNL) sepsiszentgyörgyi vezetősége. Mădălin Guruianu, a liberális párt megyeszékhelyi szervezetének elnöke sajtótájékoztatón kifejtette: az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is katasztrofálisra sikerült az érettségi. A végzősök alig 42,7 tized százaléka szerzett diplomát, ami 10 százalékkal kevesebb, mint az országos átlag.

Mădălin Guruianu szerint erre az eredményre az sem magyarázat, hogy a háromszéki magyar diákoknak nehézséget okozott a román nyelv érettségi, hiszen az elmúlt években előfordult, hogy románból nagyobb jegyeket szereztek, mint más tantárgyakból.

Keresztély Irma 16 éve vezeti a Kovászna megyei tanfelügyelőséget, tisztségében az RMDSZ és más pártok is támogatják, viszont ezidő alatt nem tett lépéseket annak érdekében, hogy felkészültebbek legyenek a diákok, véli a sepsiszentgyörgyi liberális pártelnök. Hozzátette: a háromszéki főtanfelügyelő 2002 óta ígéri, hogy elemzi a helyzetet és megfelelő lépéseket tesz, de ezek nem látszanak.

Mint arról beszámoltunk, Keresztély Irma hétfőn bejelentette, hogy a következő tanévben sokszor ellenőrzik majd le, miképpen zajlanak a román órák a háromszéki iskolákban, mivel meglátása szerint gond van egyes román tanárok szakmai képességeivel. 

Kapcsolódók

Kimaradt?