Evészavarából kigyógyult Barbie babát gyártott egy művész

Az anorexiás Barbie babák ellen a gyerekekre gyakorolt negatív hatásuk miatt fellázadt amerikai művész, Nicholas Lamm olyan babát formált meg, amely mindenben hasonlít a hagyományos Barbie-hoz, csak abban tér el, hogy testfelépítése a valóságos nőkéhez idomul.

Természetellenes ugyanis, hogy egy egészséges nőnek annyira vékony és hosszú lába, dereka, nyaka legyen. De sok lánnyal elhitetik, hogy ilyen egy igazán jó nő, és ez aztán problémák sorát szüli, merthogy a valóságban, természetes módon ilyen alkat nem létezik. Nicholas Lamm a felnőttek figyelmét is szeretné felhívni arra, hogy van miért aggódniuk.

3D-nyomtató segítségével a művész egy 19 éves átlagos amerikai lány méreteit vette alapul egy Barbie baba elkészítéséhez. Néhány Barbie-jellemzőt Lamm lemásolt: változatlanul szőke lett a baba, enyhe sminkkel, csillogó bikinivel. A különbségek azonban nyilvánvalóak.

„Foglalkoztatott, mennyire sikerülhetne szépre egy átlagos nőről mintázott Barbie baba. Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel. A Barbie 2.0 nem kevésbé vonzó, mint elődje, sőt” - jelentette ki Lamm a kísérlet végén. Hozzátette: úgy véli, ha piacra dobnák, nem vallanának kudarcot vele.

Kimaradt?