Fizetett munka lehet az alkoholfogyasztás

Az álláshirdetés szerint a leendő munkavállalónak fél éven keresztül, havi nettó 180 ezer forintért (2500 lej) egyetlen dolga lesz: alkoholt inni, ráadásul annyit és olyat, amit szeret. A magyarországi Apród oldalán egy szakdolgozatot készítő csoport hirdette meg az állást, kísérletükhöz keresnek harminc jelentkezőt.

A hirdetők állítják, nem vernek át senkit, pénzükegy égetettszesz-forgalmazó cégtől van, amelynek vezetőjét Zürichben ismerték meg, ahol egy tudományos diákköri konferencián vettek részt. A részletes, pontos hirdetés is alátámasztja, hogy a csapat tényleg nem viccel. Július 31-ig jelentkezhetnek Facebook oldalukon is azok, akik szenvedélyesen szeretik az alkoholt, és motivációs levélben fogalmazzák meg részvételi szándékukat, ezután augusztusban személyes beszélgetésre hívják a kiválasztottakat.

Aki bekerül a „munkacsapatba”, ahhoz minden reggel kiszállítják azt a mennyiségű és minőségű italcsomagot, amit szeretne, aztán éjfélig várják, hogy beszámoljon a fogyasztás utáni tapasztalatairól. Az alanyoknak nem kell mindennap holtrészegre inni magukat, épp ellenkezőleg, mindig a kedvüknek megfelelő mennyiséget kell elfogyasztaniuk. Egy megkötés van: öt nap nem telhet el egyhuzamban alkoholmentesen.

„24 órával ez előtt még nem tudtuk, hogy ekkora dömping lesz! Fel sem készültünk erre, ezért hihetetlen adatmennyiséget kell átnéznünk szűk határidő mellett! A 24 óra mérlege: 600 Like | 82000 megtekintés az Apródon! | 600 beérkezett egyedi levél Apródon, és 300 Facebookon. Folyamatosan keres meg minket a sajtó, adjuk az interjúkat. Örömmel veszem tudomásul, hogy jól startolt a programunk! Most nyugovóra térünk, holnap ismét szortírozunk!” – szól a szerda esti facebookos helyzetjelentés.

Kimaradt?