Kitervelt gázrobbanás történt a szászfenesi tömházban

Előzetes letartóztatásba helyezték szerda este Kolozsváron annak a szászfenesi lakásnak a tulajdonosát, amelyben gázrobbanás történt kedden hajnalban.

A 62 éves Margareta Julát azzal gyanúsítják az ügyészek, hogy kitervelte a detonációt, és ezzel több tucat ember életét veszélyeztette. A vádhatóság szerint az idős hölgy hétfőn este megengedte a gázcsapot, meggyújtott egy gyertyát, majd elment hazulról. Tettének indítéka az volt, hogy másnap, kedden végrehajtóknak kellett volna megjelenniük otthonában, hogy kilakoltassák.

A nőt még hétfőn este őrizetbe vették 24 órára, kedden pedig az ügyészség kérésére a kolozsvári törvényszék 29 napos vizsgálati fogságba helyezéséről döntött. A vád ellene nagy kárt okozó szándékos rongálás, a robbanásban ugyanis 16 lakrészt és 6 személygépkocsit ért károsodás. Emberi sérülés nem történt.

A ziaudecj.ro-nak a nő szomszédai elmondták: Margareta Jula a lakásával kezeskedett egy ismerőse banki hiteléhez. Az illető nem törlesztette a részleteket, így az ingatlan tulajdonosára kilakoltatás várt. Margareta Jula nem kívánta kommentálni a vádakat.

Kapcsolódók

Kimaradt?