Autómentes bicikliutakért tüntettek Sepsiszentgyörgyön

A Sepsi Bike Egyesület szervezésében szerdán 32 kerékpáros gyült össze a nemrég felújított Olt utcába, fél sávon lezárták a forgalmat, így tiltakoztak az ellen, hogy az autósok a biciklisávra parkolnak. A kerékpározást népszerűsítő sepsiszentgyörgyi egyesület vezetője, Vrabie Zsolt rámutatott, az önkormányzat egyre több felújított utcába jelöl ki bicikli sávokat, de a rájuk parkoló autók miatt azok majdhogynem használhatatlanok.

A közel félórás villámcsődület alatt két autóvezető érkezett járművéért. Egyikük kifejtette, hogy azért parkolt a biciklisávra, mert mások is azt teszik, a másik sofőr pedig elnézést kért, és megígérte, hogy máskor figyelmesebb lesz. Az autómentes bicikliutakért tüntetők bejelentették, hogy akciójukat rendszeresen megismétlig, mindaddig, míg az autósok megtanulják a rendet, és nem parkolnak a kerékpáros sávra. 

A probléma kapcsán Antal Árpád polgármester múlt heti sajtótájékoztatóján lapunk kérdésére rámutatott: az utcák felújításakor kijelölik a bicikli- és a parkolósávokat is, illetve elhelyezik az ezeket jelző táblákat. Amint ez valamelyik utcában megvalósul, a helyi rendőrök fogják büntetni a szabálytalankodókat. 

Kimaradt?