Újításokat vezetett be a Facebook

Több változásra is felfigyelhettek ma a Facebook-felhasználók: a csevegőablakban, a borítóképszerkesztésben és a feltöltött linkeknél is új opciók jelentek meg.

A Stickerek - magyarul meglepő módon Matricák lett a nevük - a Facebook mobilos verziójában már eddig is elérhetőek és népszerűek voltak, mától pedig a desktopos változatban, a gépünkön is megjelentek - erre a Facebook egy kis üzenetben figyelmeztet, amikor belépünk a chatbe.

A Matricák tulajdonképpen túlméretezett szmájlik, melyeket a chatbe és az üzenetekbe tudunk beszúrni. A Stickerek további különlegessége, hogy az alapból megjelenő választék mellett további szetteket tölthetünk le - ingyenesen - a profilunkba a Sticker Store-ból, így még színesebbé tehetjük a beszélgetéseinket.

A további változások a rajongói oldalak adminjainak szolgálnak jó hírekkel. A Facebook szépen csendben eltörölte azt a szabályt, miszerint az oldalak borítóképe nem tartalmazhat a kép méretének 20%-ánál több szöveget. Ezentúl akár tele is írhatjuk a covert, de arra továbbra is ügyelni kell, hogy a szöveg ne legyen félrevezető, megtévesztő és ne sértsen szerzői jogokat.

Ezen kívül sok helyen már elérhető az a nemrég bejelentett új funkció is, melynek köszönhetően az oldalak adminjai lecserélhetik a posztolni kívánt linkek alatt eddig automatikusan megjelenő kis képeket. Miután bemásoltuk a linket, és a Facebook felimerte azt, a kis kép alatt a "Kép feltöltése" feliratra kattintva saját illusztrációt is betehetünk a link alá.

Kimaradt?