A néma diszkó nagy buli Olaszországban

Egyre több itáliai szórakozóhelyen próbálják ki hatalmas sikerrel a „néma” diszkózást: míg a közelben aludni vágyók hálásak a csendért, addig a bulizókat sem fosztják meg a diszkó-élménytől.

csend-disco

Az angol eredetű Silent Disco lett az idei nyári trend az olaszországi diszkókban : a bulizók fülhallgatón keresztül hallgatják a zenét – tetszés szerinti decibellel akár maximális hangerőre állítva.

Kissé abszurd a látvány: a fiatalok ritmusra táncolnak, ugrálnak, de majdnem teljes csendben. Csak a kiabálásukat hallani. A fülsiketítő zenéből semmi sem szűrődik ki – számolt be az olasz sajtó a fülhallgatós diszkózás élményéről.

Először a Genova közeli Sestri Levante tengerpartján próbálták ki, ahol eddig a szombat éjszakánként egészen hajnalig a strandon szóló diszkózene a közelben aludni akarók heves tiltakozásához vezetett.

silentDisco

A Silent Disco megtette hatását: a zajártalom megszűnt, de a diszkózóknak sem kell lemondani a szórakozásról. A csendes diszkót egyre több itáliai szabadtéri szórakozóhelyen kipróbálják.

Az új őrület egyetlenegy szépséghibája, hogy akinek nem jut fülhallgató, az kimarad a buliból.

Kimaradt?