Verte a férje a világhírű román szopránt

Angela Gheorghiu világhírű román szoprán állítása szerint volt férje, az olasz származású sztártenor, Roberto Alagna, verte őt házasságuk ideje alatt.

A The Independent című lapnak nyilatkozva Gheorghiu elmondta, hogy volt férje mindkettejük családja előtt bántalmazta őt. A megdöbbentő vallomás valószínűleg világszerte sokkolni fogja az operalátogató közönséget, mivel Gheorghiut és Alagnát, akiknek útjai a közelmúltban váltak el hivatalosan, éveken át az operaszínpadok álompárjaként ünnepelték.

Alagnát a világ egyik vezető tenorjaként tartják számon. Gheorghiu nagy népszerűségnek örvend Nagy-Britanniában, ahol hamarosan Puccini A fecske című háromfelvonásos operájának főszereplőjeként fog színpadra lépni a londoni Covent Gardenben működő Királyi Operaházban. 

Amikor Gheorghiu 1996-ban hozzáment az olasz származású, franciaországi születésű Alagnához, kettejük románca volt a legforróbb beszédtéma szerte az operavilágban. A pár együtt énekelt a világ különböző színpadjain és számos közös felvételt készített. Kapcsolatuk azonban már a kezdetektől fogva viharos volt, tele hisztérikus kitörésekről és rendszeres szakításokról szóló híresztelésekkel, ám a romantikus szerelem eszméje jó ideig elhomályosított minden mást.

Gheorghiu az év elején Romániába ment, hogy elintézze a válást, de az énekesek már a kapcsolatuk hivatalos felbontása előtt is jó néhány éve külön éltek. A válással kapcsolatban "tekintettel voltam Robertóra, mert Franciaországban, ahol él, mindez nagyon bonyolult lett volna számára" - mondta el az operadíva az interjúban. Gheorghiu azt akarta, hogy a lehető leggyorsabban essenek túl a dolgon, mert mint elmondta, nem akarta tovább folytatni a kapcsolatot egy "ilyen emberrel".

"Erőszakos volt - az ő és az én családom előtt is. Éveken keresztül mondogattam magamnak, hogy nem hiszem el, ami történik és minden rendbe fog jönni. Még ha te is vagy a világ legdühösebb embere, az, hogy megállsz és lekeversz egy pofont a feleségednek, elfogadhatatlan - és ráadásul mindezt a saját apád és testvéred előtt, úgy, hogy ők egy szót sem szólnak?" - mondta Gheorghiu. Hozzátette: "amikor elfogadtam, hogy el kell válnom Robertótól, biztos voltam abban, hogy az igazi énem tör felszínre. Nem tudok többé tettetni. Itt az ideje annak, hogy igazán őszinte legyek."

 A The Independent megkeresésére Roberto Alagna testvére és egyben ügynöke, Marinella Alagna, nem kívánt reagálni Gheorghiu állításaira. "Nincs időnk ehhez hasonló ostobaságokra" - mondta.

Kimaradt?