Több hasonmása is van Katalin hercegnőnek

Az utóbbi hónapokban Gabriela Douglas körül támadt rendszeres csődület az utcán, ugyanis a brit hölgyet ránézésre nem nehéz összetéveszteni Katalin hercegnővel. Nem ő az egyetlen alattvaló, aki a hasonlóságból akár meg is tud élni.

A 26 éves Gabriella Douglas egy gyermekoktatási alapítvány windsori rendezvényéről tévedt a kastély udvarába, kitömött pocakkal és egy, a hercegnő által nemrégiben viselt ruhában. Nem csak a turisták rohanták le pillanatok alatt, fotózgatva a hirtelen népszerűségben kedves mosollyal sütkérező ál-Katalint, de a fegyveres őrök sem akarták elhinni, hogy ő nem az igazi hercegnő.

Körülfogták Gabriellát és kivezették. „Az emberek azt hitték, hogy az őrök Katalint akarják kitessékelni az udvarból. Senki nem hitte el, amikor a nő bevallotta, hogy csak egy eltévedt hasonmás” – nyilatkozta az egyik szemtanú a Sun című brit napilapnak.

A fiatal nő nemrégiben döntött úgy, hogy pénzre váltja külső adottságait, miután Berk¬shire-ben sétálgatva minduntalan Katalinnak hitték a járókelők. Most egy-egy megjelenéséért háromszázezer forintnak megfelelő gázsit kap, és nincs más dolga, minthogy kedvesen mosolyogjon, ahogy Cambridge hercegnője is teszi nyilvános szereplésein.

A hercegnőre döbbenetesen hasonlító Douglas már több helyen is szerepelt, mint Katalin hivatalos dublőre. Állandó ügyfele a windsori rendőrség, amely általában arra kéri, hogy sétáljon a kastély körül, mert a 31 éves Katalinra vadászó turisták utána mennek, s eközben a valódi hercegnő észrevétlenül távozhat.

Ősszel a 32 éves Heidi Agan fotói keringtek az interneten, és arról szóltak a hírek, hogy a kétgyermekes családanya, aki mint pincérnő óránként hat fontot keresett, annyira hasonlít Katalinra, hogy egyetlen nyilvános megjelenéséért újabban 650 fontot kap. A fotókat vizsgálva nem nehéz elhinni, hogy Heidi kislánya is össze szokta téveszteni édesanyját a hercegnővel.

Kimaradt?