Magyar rádiós tagadta meg Kincsestől a magyar segélykérést

Magyar nemzetiségű volt az a marosvásárhelyi rádiós, aki a múlt hét végén nem engedte meg Kincses Előd ügyvédnek, hogy magyarul szólongassa a tömegben elveszett kisunokáját a Víkend-telep rádiójó mikrofonján, arra hivatkozva, hogy a hangosbemondón csak románul lehet beszélni. A szekelyhon.ro szerint a lemezlovast Nagy István Csabának hívják.

„Amikor a Marosvásárhelyi Rádió munkatársai a szolgálatosak, ők beszélhetnek magyarul. De nekünk, akik a Kiss FM-t, Rock FM-t és a Magic FM-t képviseljük, csak román nyelvű műsorunk van. Román nyelvű műsorban románul kell szólnom a mikrofonba. Ez egy olyan nyelv, amit a strandolók 99 százaléka ért. Ráadásul az elmúlt évek gyakorlata azt bizonyítja, hogy egyetlen gyermek sem került elő magától, hisz elkeseredésükben a kicsik nem a bejelentésekre figyelnek. A segélykérésekre a felnőttek reagálnak, ők azok, akik megtalálják az elvesztődött gyerekeket” – magyarázta a portálnak a rádiós.

A víkendtelepi rádiót öt adó működteti, a SBS-hez tartozó említett három mellett, a Radio ZU és a Marosvásárhelyi Rádió. „Utóbbinak valóban van magyar nyelvű műsora, de műsorvezetői csak két nap múlva kerültek mikrofon elé. Kérdem én, egy pénteken eltűnt gyermekhez csak vasárnap lehetett volna szólni magyarul?” – mondta a szekelyhon.ro-nak Kincses Előd, aki nem mondott le abbéli szándékáról, hogy az anyanyelvű segélykérés megtagadása miatt az Országos Diszkriminációellenes Tanácshoz és esetleg az Audiovizuális Tanácshoz forduljon.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?