Nem félnek a nők a volánnál sminkelni

Közel fele a járműt vezető hölgyeknek sminkeli magát a volánnál – derült ki egy nemrégiben elvégzett kutatás eredményeiből. Holott tudatában vannak a keltett veszélyről, a nők még így sem hagynak fel a szokásukkal.

A megkérdezett hölgyek 43 százaléka vallotta azt, hogy szokta sminkelni magát a forgalomban, még akkor is, ha tudja, ez kockázatos. Míg 46 százalékuk azt állította, csupán apró javításokat hajt végre a sminkjében, főként akkor, ha pirosat fog ki a jelzőlámpánál, vagy épp dugóba keveredett.

A kutatók azt is megállapították, hogy évente 450 ezer közúti baleset történik amiatt, hogy a volánnál ülő nők nem a forgalomra figyelnek, hanem a sminkjükkel foglalatoskodnak. A felmérés, amelyben egyébként 1000 brit nő vett részt, arra is fényt derít, hogy csupán 14 százaléka a megkérdezetteknek véli úgy, hogy a vezetés közbeni sminkelés képes elterelni a figyelmüket a forgalomról.

A nők legtöbbször szájfényeket, szempillaspirált és rúzst használnak a vezetés közbeni szépítkezés alatt, nyomós okként pedig szinte egyhangúan az időhiányt nevezték meg, mivel nem keltek fel eléggé korán ahhoz, hogy még otthon elkészülhessenek.

A hölgyek nemcsak személyes autójukban szeretnek sminkelni: 63 százaléka a megkérdezetteknek vonatozás közben festi magát, míg 43 százalékuk az autóbuszban szakít időt erre a célra.

Ami a szépítkezésre szentelt időt illeti, a nők 21 százaléka csupán 5 percet szán a sminkelésnek, miközben már úton van, 42 százaléka tíz perc alatt elkészül, míg 22 százaléka a válaszadóknak 20 percig pingálja magát. De vannak nők (10 százalék), akiknek félóra sem elég, és a megkérdezettek alíg 5 százaléka vallotta azt, hogy nem használ sminket – írja a DailyMail.

Kimaradt?