Elhagyott kőfejtőbe terveznek luxusszállót

Egyedülálló hotelt épít Kínában az InterContinental csoport az Atkins építészcég tervei alapján. Az ötcsillagos szállodát egy volt kőbánya falában alakítják ki, és saját vízesése is lesz.

A 345 millió fontba (120 milliárd forint) kerülő szállodát Sanghajban építik fel, a külvárosi Szongcsiang kerületben - írja a Telegraph. A hotelt egy volt kőbánya falában alakítják ki, és egy megsüllyedt tóra néz majd. A fő látványosság az a 100 méteres vízesés lesz, amely a szálloda tetejéről zuhog egy átriumra, és a hálószobákból is látható lesz.

Az épület 19 emeletéből kettő a víz alatt lesz, ahonnan a tó aljára nyílik majd kilátás. Ide hálószobákat és egy éttermet terveznek.

A medence és más szokásos lehetőségek mellett a szálloda az extrém sportok kedvelőinek is kínál majd szolgáltatásokat: lehet majd sziklát mászni, de lesz bungee jumping is. Lent a tóban természetesen többféle vízi sportra is lehetőség lesz.

A tervezéssel megbízott Atkins cég a lehető legzöldebbre akarja építeni a szállodát. A környezetbarát tetőt például gyeppel és fákkal borítják be, az üzemeltetéshez szükséges áramot és hőt pedig a volt bánya geotermikus energiájából állítják majd elő. A tó feletti járdákról a vendégek egy természetes fénnyel megvilágított átriumon keresztül mehetnek be a komplexumba, amely az építészek tervei szerint magába olvasztja majd a kőfalat, néhol vízeséssel és zöld vegetációval.

A szállodát leghamarabb 2014 végén fogják megnyitni, a szobák pedig körülbelül 200 fontba (70 ezer forint) kerülnek majd egy éjszakára. Az építkezés része egy nagyobb projektnek, a Shimao Shanghai Wonderland témapark felépítésének.

Kimaradt?