Felhívás: jelentkezzenek magyarok a rendőriskolába!

Az RMDSZ sepsiszentgyörgyi szervezete felhívást intéz a háromszéki magyar fiatalokhoz, hogy éljenek a lehetőséggel, és jelentkezzenek a rendőraltiszti iskolák magyarok számára fenntartott helyeire.

Tóth Birtan Csaba, az RMDSZ sepsiszentgyörgyi szervezetének ügyvezető elnöke úgy véli, mindannyiunk érdeke, hogy vidékünkön olyan rendőrök dolgozzanak, akik tudnak magyarul, akik ismerik a helyiek viselkedéskultúráját és ismerik a helyi gondokat, bajokat. „Közösségünknek fontos, hogy olyan emberek legyenek a rend őrei és fenntartói a városban, akik itt nőttek fel, és szeretik ezt a helyet. Rajtunk is áll, hogy a rendőrség és a csendőrség kötelékében érvényesül-e az etnikai arányosság elve. Itt a lehetőség a korrekt és felelősségteljes magyar fiatalok számára. Jelentkezzenek minél többen!” – biztatja a fiatalokat felhívásában a megyeszékhelyi RMDSZ ügyvezető elnöke.

A rendőrképző iskolákba augusztus 2-áig lehet jelentkezni. Érdeklődni, jelentkezni a Kovászna Megyei Rendőr-főkapitányság régi székhelyén, Sepsiszentgyörgyön a Kőrösi Csoma Sándor utcai épületben lehet.

Kapcsolódók

Kimaradt?