Kicseréltek két kisbabát egy moldovai szülészeten

Heteken át mardostak a kétségek két Bákó megyei kismamát, miután mindkettejükben felmerült a gyanú, hogy nem a saját csecsemőjüket vitték haza az onești-i szülészetről. A kétségüket végül a DNS-vizsgálatok oszlatták el: bebizonyosodott, hogy a kisbabákat valóban kicserélték – adta hírül a PRO TV.

Ramona és Ionela ugyanazon a napon hozott világra májusban egy-egy kisfiút, akiknek a keresztnevük és a testsúlyuk is megegyezett: 3 kilogrammosok voltak. A két nő ugyanabba kórterembe került, és ugyanazon a napon hagyták el a szülészetet. Egyikük már másnap a szívéhez kapott, amikor a kisbaba csuklójára erősített kórházi szalagot akarta eltávolítani: a műanyagon nem az ő családneve szerepelt.

Azonnal értesítette a másik kismamát, majd mindketten a szülészorvoshoz siettek, aki azonban kizárta, hogy megtörténhetett a kórházban a szörnyű tévedés. A nők nem hagyták annyiban az ügyet, DNS-vizsgálatokat kértek. A tesztek bebizonyították, hogy az orvos tévedett: a kismamák hetekig nem a saját csecsemőjüket szoptatták.

„Engem sokkolt ez az ügy. Sokáig élt benne a remény, hogy ilyesmi nem történhetett meg. Szakad meg a szívem ezért a gyermekért, hiszen őt szoptattam, babusgattam, nagyon hozzám nőtt már” – mondta egyikük. A két kisbaba végül mamát cserélt, a kórházban pedig belső vizsgálatot rendeltek el.

Kimaradt?