Már születésekor „megcsapolja” a királyi kincstárat a brit trónörökös

Átszámítva több mint 45 ezer lejbe kerül majd az a néhány nap a kórházban, amely alatt Katalin hercegnő világra hozza Vilmos herceggel közös gyermekét. A szülők a kis trónörökös nemét már szinte biztosan tudják, és mivel a hercegnő utolsó hivatalos megjelenésén rózsaszínben volt, a britek úgy sejtik, kislányt hord a szíve alatt.

A baba abban a londoni St. Mary kórházban jön majd világra, ahol édesapja, valamint Harry herceg is született. Nem kizárt, hogy az örömhírt Katalin húga, Pippa és édesanyja, Carole fogja megtudni még a királynő előtt, mivel ők ott lesznek a kórházban a legfontosabb pillanatokban. Vilmos ugyanakkor nem valószínű, hogy odaér, ő ugyanis az észak-walesi mentőhelikopter-bázison lesz szolgálatban, de az már bizonyos, hogy amint hírt kap, helikopterrel repül majd a kórházba, hogy hitvese mellett legyen. Elvégre Vilmos természetesen ott szeretne lenni a szülésnél, ahogy édesapja, Károly herceg is ott volt az övénél.

Más kérdés, hogy Károly több száz éves udvari hagyományt rúgott fel azzal, amikor a palota helyett kórházban engedte szülni hitvesét, Diana hercegnőt. Eldőlt az is, hogy Vilmos két hét szabadságra megy a szülés után, amit anyósa és apósa birtokán tölt majd el, hiszen Katalin a kórházból oda megy majd az újszülöttel.

Egyelőre azonban még csupán az előkészületeknél tartanak a szülők, akik minden tőlük telhetőt (ami természetesen nem kevés...) megtesznek azért, hogy ideális körülményeket teremtsenek babájuk, no meg az édesanya számára.

Katalin a St. Mary egyik magányszárnyában hozza világra gyermekét, aki valóban fantasztikus luxusba érkezik majd, ami viszont nem csupán az ő érdekeit szolgálja.

„Katalin minden kényelemmel el lesz látva a kórházunkban. Internetes hozzáférése, újságai, hifije, rádiója, műholdvevő tévéje, széfje, minibárja és persze hűtőgépe is lesz a szobában" – avatta be az embereket néhány részletbe a kórház egyik vezetője. A szülésnél egyébként ott lesz a Buckingham-palota kínos nőgyógyásza, Alan Farthing és a királynő, II. Erzsébet nőgyógyásza, Marcus Setchell is.

Kimaradt?