„Addig fogunk sorra börtönbe menni, amíg az igazság újra Igazság nem lesz!”

Csalódottságát fejezte ki Facebook-oldalára írt csütörtök esti bejegyzésében Markó Attila képviselő, a Mikó-per elítéltje amiatt, hogy a brassói táblabíróság végleges és visszavonhatatlan döntésével betiltotta Kovászna megye zászlajának használatát.

„Sokan és sokszor rám szóltak, hogy ne bántsam az igazságszolgáltatást... Íme, szubjektív hozzáállásomon túl, a háromszéki megyezászló betiltása egy újabb tiszta példa arra, hogy a román igazságszolgáltatás nem más, mint sötét eszköz. Egy jó éve a hatalom lévők így játszanak: egyfelől cukorkát nyújtanak egy cikkellyel az új alkotmányban, másfelől a "független" igazságszolgáltatással próbálják eltaposni közösségünket” – fogalmaz a közösségi oldalon a háromszéki politikus.

Mint ismert, Tamás Sándor megyei tanácselnök csütörtökön jelezte: az igazságszolgáltatás bizonyítható részlehajlása miatt nem hajlandó alávetni magát a bírósági ítéletnek. „Én ezek után csak annyit mondok: ha kell, akkor addig fogunk sorra börtönbe menni, amíg az igazság újra Igazság nem lesz!” – írta ennek kapcsán Markó Attila.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?