Háromévesen hallott életében először egy kisfiú (VIDEO)

Videóra vették annak a hároméves kisfiúnak a reakcióit, aki életében először hallhatott hangokat. Grayson Clamp teljesen süketen született, hiányoznak a hallóidegei, amelyek segítségével a fülbe beérkező információk az agyba jutnak.

A kisfiú az első gyerek az Amerikai Egyesült Államokban, akin úgynevezett agytörzsi implantátummal segítettek visszanyerni hallását. Az agyba ültetett mikrocsip segítségével az agya már képes feldolgozni és felismerni a hangokat, amelyek a hallójáratokon keresztül jutnak el hozzá. „Nem tudjuk pontosan, milyen érzés ez neki. Nem tudjuk pontosan, mit hall. Az agya most próbálja megszervezni magát, hogy felismerje a hangokat” – mondta az édesanyja.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=GgSMTI9vsHY

Az első bekapcsolásról készített videóból egyértelműen kiderül, hogy valamit mindenképpen hall az implantátum segítségével: apja azt mondja neki, szeretlek fiam – ő pedig meglepett tekintettel reagál, kapkodja a fejét ide-oda. Egyelőre nem tudja értelmezni, amit hall, ezért továbbra is jeleléssel kell segíteni, hogy összekösse a hangokat, szavakat a jelentésekkel.

Kimaradt?