banner_xRg6ZFl6_Koldok_970x250.gif
banner_PIz6eiCM_Koldok_300x250.gif
DNA

Borbély Lászlót tanúként kihallgatta a korrupcióellenes ügyészség

Tanúként kihallgatta kedden a korrupcióellenes ügyészség (DNA) Borbély Lászlót. Erről az RMDSZ politikai alelnöke maga tájékoztatott szerdán közleményben. Mint írja, a tájékoztatást azért tartotta szükségesnek, mert a sajtóban téves és ellentmondásos információk jelentek meg az ügyészség szándékai és az ő behívása kapcsán.

„Hangsúlyozni szeretném, hogy a tegnapi nap során tanúként hívtak be az ügyészséghez egy olyan ügyben, amelynek semmi köze ahhoz, ami a múlt évben történt. Azt az ügyet, amelyben eljárást akartak indítani ellenem, lezárta a parlament, tehát az az ügy már nem létezik. Az ügy, amelynek kapcsán behívtak, a környezetvédelmi minisztérium egy volt vezérizgatójáról szól, akit két cég képviselőjével együtt letartóztattak. Ellenük most befolyással való üzérkedés és vesztegetés miatt emeltek vádat” – magyarázta Borbély László.   

Hozzátette: a kihallgatás mindössze 40 percet tartott, két nagyon egyszerű, formális kérdésre kellett válaszolnia, majd aláírta a nyilatkozatát és távozott. „Nekem ennyi volt a szerepem. Szó sincs róla, hogy valamilyen más konotációja legyen az ügynek, hiszen engem miniszteri minőségemben hívtak be, mert volt egy konzultánsi szerződés, amelyet akkoriban a minisztérium is aláírt” – nyilatkozta Borbély.

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kimaradt?