A bolíviaiak kiutálták országukból a McDonald's junk foodját

Bolíviában lehúzta a rolót az összes McDonald's üzlet, mert nem volt kereslet, az ország őslakosai ugyanis teljesen elutasítják a junk foodot.

A McDonalds távozása Bolíviából olyan nagy jelentőséggel bír és olyannyira fontos, hogy bizonyos marketing vezetők azonnal készítettek is egy dokumentumfilmet a következő címmel: “Miért ment tönkre a McDonald's Bolíviában?”

Bolívia teljesen elutasítja a gyorséttermi ételeket, a bolíviaiak egyszerűen nem bíznak az olyan ételben, ami ilyen rövid idő alatt elkészül. A “gyors és egyszerű”, a “tömegtermelés” módszere teljesen hitelét vesztette a bolíviaiak körében – írja a NaturaHírek.hu. A lakosság hatvan százaléka bennszülött népnek számít, akiket nem sikerült meggyőzni arról, hogy a BigMac, McNuggets vagy McRibs menük jót tesznek nekik. A bolíviaiak úgy érzik, hogy ez egyszerűen nem éri meg a nagy egészségügyi kockázatot.

A gyorséttermi lánc üzletei La Paz, Cochabamba és Santa Cruz de la Sierra városokra koncentrálódtak, s állítólag 14 éven át  folyamatosan veszteségesen működve. A McDonalds franchise éttermei sorra csukták be kapuikat, a bolíviaiak annyira kitartóan utasították el őket. Mostanra pedig már az utolsó mekinek is lehúzta a rolót.

Kimaradt?