Nyertesünk, Cserei Zoltán: a maszol.ro-val kivételt tettem, bevált

A maszol.ro nyereményjátékának győztese, Cserei Zoltán bevallása szerint soha nem vesz részt nyereményjátékokon, az oldalunkkal kivételt tett, és bevált. Szerencsés kézdivásárhelyi olvasónk a jutalma, az iPad kezdőképernyőjét képzeletben berendezte már.

Először is: mit kell rólad tudni?

Huszonegy éves vagyok, Kézdivásárhelyen születtem, egy éve ismét itt is élek. 2011-től egy évet tanultam Budapesten villamosmérnök szakon. Ezt a képzést abbahagytam, hogy saját projektekkel tudjak foglalkozni, és kicsit elmélyülhessek a pályaválasztás kérdését illetően. Szeptembertől ugyanazon az egyetemen, ugyanazon a karon egy nagyon hasonló szakon, mérnök informatikusként szeretnék tanulni. Jelenleg szabadúszó webfejlesztő vagyok, illetve a helyi közösségi-ijfúsági életből próbálom kivenni a részem. Társalapítója vagyok a Visit Kézdivásárhely projektnek, illetve a Neoforum Műhely nevű (az utóbbi időben nem eléggé aktív) irodalmi-szépművészeti csoport útját próbálom egyengetni.

Hogyan szereztél tudomást a maszol.ro nyereményjátékáról, Facebookról vagy az oldalunkról?

Facebookról, ha jól emlékszem a nyereményjátékra úgy neveztem be, hogy már korábban like-oltam az oldalt.

Olvasgattad-e a maszol.ro-t a nyereményjáték előtt?

Sajtót reggelizem minden nap, és amikor egy ismerősöm megosztotta a maszol.ro-t, egyből felhívta az oldal magára a figyelmem. Nem tudom, hogy a közönség mekkora hányadának fontos ez, de amikor láttam, hogy egy modern, ráadásul reszponszív felülettel találkozom, egyből ment a "like". Örömmel nyugtáztam, hogy végre valaki ahhoz hasonlóan csinálja az online médiát, ahogy szerintem is kéne, megfelelő tálalással, a közeghez igazított struktúrával. Fontosnak tartom, hogy a nyomtatott sajtót nyomtatott sajtóként, az online sajtót pedig online sajtóként kezeljük - hisz a tévéképernyőn sem működne, ha a hírolvasók felolvasnák az aznapi újságot. Úgy gondolom, hogy ezt ti jól csináljátok, a mezőnyhöz mérten különösképpen.

Milyen típusú cikkeket (rovatokat) szeretsz a legjobban olvasni a maszol.ro-n?

Mondhatnám úgy is, hogy "amit a Facebook dob". Korábban a Google Readeren keresztül olvastam szinte mindent online, de amióta kiderült, hogy meg fog szűnni (vagy már meg is szűnt?), azóta szinte teljesen a közösségi médiára hagyatkozom sajtófogyasztás terén. Ez nemzetközi sajtóval Twitteren remekül működik, Facebookon is majdnem, de maszolos cikkeket elég gyakran látok felbukkanni a hírfolyamomban.

Amikor beneveztél, átfutott-e a fejedben, hogy tényleg akár a tied is lehetne az iPad?

A furcsa az, hogy igen. Szinte soha nem nevezek be nyereményjátékokra, se online, se offline. Átfutottak a fejemben ilyen gondolatok, hogy "ezek biztosan nem fognak spammelni, úgyis olvasom már őket" meg, hogy "kitalálták, hogy mi van a kívánságlistám tetején". Kivételt tettem, bevált. Sőt, volt egy másik kivétel is az egészben: én soha nem szoktam felvenni a telefont, amikor ismeretlen szám hív, az "írj egy üzenetet, s majd beszélünk" séma híve vagyok inkább. Most felvettem, s ennél jobb hírt aligha kaphattam volna. Úgy gondolom, hogy a csúcson kell abbahagyni: mikor elmondtam a szüleimnek a jó hírt édesapám mondta, hogy ha már ilyen szerencsés vagyok, kellene vegyek egy lottószelvényt is. Mondtam, hogy ne vicceljen - egész biztosan nem kezdek el lottózni.

Mire fogod elsősorban használni az iPadet?

A három évvel ezelőtti bemutató óta vágyom egy "almás" táblagépre, igazából képzeletben már be is van rendezve a kezdőképernyő. Elsősorban munkára fogom használni. A munkám része, hogy mindenféle eszközre decens felületet tudjak összeállítani, eddig pedig hiányzott a táblagép a teszteszközeim közül, előkelő helyet fog kapni ez az iPad a munkafolyamataimban. Ezen kívűl életrendszerező funkciót is fog kapni, vagyok annyira szertelen, hogy mindig kelljen vonszoljak magammal valamilyen produktivitást elősegítő alkalmazást. Az Evernote, a Wunderlist és a Pocket a három nagy kedvenc, örülök, hogy egy kényelmesebb eszközön is használhatom majd őket. Persze az is lehet, hogy néha kivégzek pár disznót majd egy-egy dühös madárral...

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?