Kettős gyilkosság és öngyilkosság Gyergyóalfaluban

Megölte harminc éves élettársát és két éves közös gyermeküket, majd a vonat elé vetette magát szombat hajnalban egy pásztor Gyergyóalfaluban. A hármas tragédia oka az volt, hogy a nő a kislányukkal elköltözött a párjától egy másik férfihez.

A cserbenhagyott harmincöt éves pásztor féltékenységi rohamában követte a rémtetteit. Szombatra virradóra felkereste azt a házat, ahol a volt élettársa lakott az új párjával és a gyermekkel. Egy rúddal és egy késsel felfegyverkezve berontott, a nőt és a kislányt megölte, riválisát pedig életveszélyesen megsebesítette. A férfit a Maros megyei kórházban kezelik, állapota súlyos.

A történtekről a pásztor szombat hajnali ötkor telefonon beszámolt egy barátjának, Tatár Kálmánnak. „Elújságolta nekem, hogy mindhármukat megölte. Azt mondta, jelenleg egy benzinkútnál van, és várja, hogy elvigye a rendőrség. Azt is mondta: ha a rendőrök nem viszik el reggel hétig, akkor öngyilkos lesz” – mesélte Tatár a Mediafax hírügynökségnek.

A barát kis idő elteltével felhívta a pásztort, és könyörgött neki, ne legyen öngyilkos, hátha nem haltak meg az áldozatai. „Azt mondta nekem, hogy ne reménykedjek, mindhárman meghaltak, tudja, mit beszél. Majd megkérdezte: hallom a vonat zaját? Utána már csak egy puffanást hallottam” – számolt be Tatár Kálmán.

Kimaradt?