Tévés állást kapott a sziámi ikerpár

Betöltötték 22. életévüket, elvégezték az egyetemet, és a hónap végén saját tévéműsort indítanak a minnesotai sziámi ikrek.

Születésükkor az orvosok nem sok esélyt láttak rá, hogy hosszabb időn át életben maradhatna az egy testben élő két nővér, Abigail és Brittany Hensel, akikre első ízben akkor figyelt fel a világ, mikor megjelentek a Life magazin borítóján.

ikrek life

A nővérek 16 évesek voltak, amikor meghívást kaptak Oprah Winfrey televíziós beszélgetőműsorába. Az ikertestvérek azóta folyamatosan fel-felbukkannak a Discovery, a Learning csatornán és a  Time magazinban. Dokumentumfilmet készítettek magukról, hogy minél szélesebb körben tudják, kik ők, és ne állítsák meg úton-útfélen, hogy lefényképezzék mint csodalényeket. „Bárhol megjelentek, azonnal népszerűvé váltak” – nyilatkozta az ikrek egyik barátja. „Fogalmam sincs, hogy van ennyi energiájuk” – tette hozzá.

ikrek kocsiban

Ugyancsak 16 évesen szereztek hajtási engedélyt. Iskolai tanulmányaik után a Bethel Egyetemre jártak St. Paulban, Minnesotában, ezt követően munka után néztek, és találtak is számukra megfelelő állást.

Szüleiknek, családtagjaiknak köszönhetően két különböző, egészséges személyiség fejlődött ki a közös testben, a lányok más-más karakterek, ízlésük is el-eltér. Gyakran hordanak két különböző nyakláncot vagy két eltérő színű cipőt. Mikor moziba mennek, függetlenül attól, hogy egy széken elférnek, ők két jegyet váltanak. Az asztalnál külön evőeszközöket használnak, és születésnapjukra két tortát kapnak.

ikrek belso

Mindketten várják, hogy augusztus 28-án beinduljon saját tévéműsoruk. A nézőket is azzal az optimizmussal, vidámsággal, pozitív hozzáállással szeretnék megörvendeztetni, amely a következő kijelentésükből is árad: elsősorban azért jó a sziámi ikreknek, mert soha nem kell egyedül érezniük magukat, mindig van velük valaki.

 

Kimaradt?