Peti András Marosvásárhely új alpolgármestere

Húsz igen és két nem szavazattal Peti Andrást választott Marosvásárhely alpolgármesterévé csütörtöki ülésén a városi tanács – számolt be a vasarhely.ro

Mint arról már beszámoltunk, Józsa Tibor, az RMDSZ korábbi alpolgármestere április 24-én jelentette be lemondását, amelyet április 26-án fogadtak el. Az RMDSZ marosvásárhelyi tanácsosi frakciója Peti Andrást nevezte meg a megüresedett alpolgármesteri tisztségbe.

A városi tanácsosok egyöntetűen a frakcióvezetőnek szavaztak bizalmat. Peti András jelölését ugyanakkor a Szociálliberális Szövetség városatyái is támogatták, akik nem állítottak jelöltet.

Megválasztása után az alpolgármester kijelentette, hamarosan lemond a marosvásárhelyi Transilvania Repülőtér igazgatói tisztségéről, és az önkormányzati munkára összpontosít. Megjegyezte, hogy a városvezetésben megmutatkozó politikai állóháború ellenére a városi képviselők eddig is megszavazták a város hosszú távú fejlesztési stratégiájába illeszkedő terveket.

"Azon kell dolgoznunk, hogy ésszerűsíteni tudjuk a közpénzek elköltését, és az önkormányzatban markánsabban jelenjenek meg a kulturális értékek" - jelentette ki az alpolgármester. Hozzátette, reményei szerint már a jövő héten kiderül, milyen hatásköröket juttat neki Dorin Florea polgármester. Peti András másodlagos kérdésnek tekintette, hogy kap-e irodát a polgármesteri hivatalban. 
 

Kapcsolódók

Kimaradt?