Megvédte a síró meleg katonát Harry herceg

Megmentette az agyonveréstől egy nyíltan meleg katonatársát Harry herceg. A fiatal fiút egy rivális ezred hat tagja fenyegette meg azzal, hogy péppé veri, de az ijedt őrvezető Harry herceghez fordult segítségért, aki feldühödött és rendre utasította a homofób katonákat – írta a Daily Mail, a megmentett katona, James Wharton napokban megjelent könyvére hivatkozva.

Wharton, aki Harry herceg egyik tanklövészeként szolgált, azért került bajba, mert összeszűrte a levet a csapatával együtt gyakorlatozó gyalogosok egyik tagjával. A lövész el is dicsekedett a hódításával, azonban a gyalogosok azt hitték, csak be akarja mocskolni társuk hírnevét, ezért halálosan megfenyegették.

Wharton ekkor könnyek között Harryhez szaladt: „Azt hiszem, a gyalogosok meg fognak ölni” – mondta, és elmesélte a hercegnek, mi történt. Harry, aki akkoriban szakaszparancsnokként szolgált, erre feldühödött, és kijelentette, hogy megy, és „most és mindenkorra lerendezi ezt a szart”.

A herceg kemény hangon közölte a fenyegetőző gyalogosokkal, hogy súlyos következményei lesznek, ha továbbra sem hagyják békén Whartont. „Nem fogta vissza magát, az biztos” – írta könyvében az őrvezető. Harry egy felettesének is jelentette a dolgot, hogy az ügy biztosan ne fajulhasson a tettlegességig.

Wharton és Harry sokat dolgoztak együtt, és az őrvezető szerint mély baráti kapcsolatot ápoltak egymással, és sokszor beszéltek szexuális témákról is. A herceg még arról is faggatta Whartont, lehetne-e ő és testvére, William igazi meleg ikon, mert a sajtósuk egyszer azt mondta, egyes körökben annak tartják őket.

Kimaradt?