Verekedős tagja is volt az elnöki hivatalban járt AUR-küldöttségnek

Erőszakos cselekedetekért jogerősen elítélték korábban a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) alelnökét, akit pártja delegációjának tagjaként hétfőn délután fogadott az államfő a kormányalakításról szóló konzultáción.

A G4media szúrta ki, hogy a 47 éves Ringo Dămureanu egymillió régi lejes pénzbüntetést kapott ütlegelésért és emiatt priusza volt. A jogerős ítéletet az ellene indult bűnvádi perben a Dolj megyei törvényszék hozta 2001-ben.

Ringo Dămureanut kérésére 2018-ban rehabilitálta a craiovai bíróság, azaz törölték a priuszát, arra hivatkozva, hogy a bűncselekmény elévült. Az AUR politikusa a G4mediának nyilatkozva nem tagadta, hogy priusza volt, de azt állította, hogy a pénzbüntetést végül nem fizette ki. „Nem emlékszem már, hogy mi történt akkor, gyerek voltam még” – jelentette ki.

Korábbi sajtóbeszámolók szerint egy craiovai orvosnő azzal vádolta meg Ringo Dămureanut, hogy bántalmazta őt 2010-ben, egy közigazgatási szakszervezet helyi vezetőjeként. Az orvosnőt állítólag azért ütötte meg, mert ki akart lépni a szakszervezetből. Annak ellenére, hogy orvosi látlelet is készült az áldozat sérüléseiről, a rendőrség csak megrovásban részesítette a szakszervezeti vezetőt. A Gmedia kérdésére Dămureanu kitalációnak nevezte az orvosnő állításait.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?