banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Kiderült, hogy mi okozta az aradi bevásárlóközpontban kedd este kiütött tüzet

Rövidzárlat okozta az aradi bevásárlóközpontban kedd este kiütött tüzet - derítették ki az aradi tűzoltók.

George Pleşca, az Arad Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség szóvivője szerdán arról számolt be, hogy a rövidzárlat a bevásárlóközpont padlásán következett be, ahol nagy mennyiségű árut raktároztak. Ezek meggyulladtak, a mennyezett pedig beomlott, így a lángok gyorsan elharapóztak az üzletben is. Ami a tűzcsapok hiányáról szóló tájékoztatást illeti, a szóvivő rámutatott, hogy a tűzoltók a bevetés vége felé végül találtak hármat, de csak egyik működött, és azt is ki kellett ásni a föld alól. Az egyik tűzcsapot leaszfaltozták, a másik pedig hibás volt, nem lehet hozzá csatlakoztatni a vízcsövet.

A katasztrófavédelmi felügyelőség szerint a tűzcsapok karbantartása a vízszolgáltató vállalat kötelessége. Ezzel kapcsolatban az aradi víszszolgáltató vállalat közleményben kifejtette, hogy a városban időszakosan ellenőrzik a tűzcsapokat. Kedd este a vállalat lakosság által riasztott munkásai kiszálltak a helyszínre és segítettek a tűzoltóknak a tűzcsapok betájolásában.

„A tűzcsapok jelenlétét a szomszédos épületekre kitett táblácskák is jelzik. A 150 méteres körzetben található 5 tűzcsap közül négy működőképes, a tűzoltók kettőre rá is csatlakoztatták a vízcsövet. Az egyik tűzcsapnak le volt törve a rögzítő rendszere” – áll a vállalat közleményében.

Az Arad egyik lakónegyedében található bevásárlóközpontban kedd este tűz ütött ki, az oltás három órán keresztül tartott. George Pleşca kedd esti tájékoztatása szerint mintegy negyven tűzoltó vonult a helyszínre és megakadályozta, hogy a tűz átterjedjen a közelben lévő lakóházakra. Hozzátette, az oltást erősen lassította, hogy a környéken nem voltak tűzcsapok.

A tűzben senki nem sérült meg, a vásárlók és az alkalmazottak időben elhagyták az épületet.

(Címlapi fotó forrása: aradon.ro)

banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_LsIDgb8C_webbanner_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?