Nőtt az aktív fertőzöttek száma Hargita megyében

Csaknem kétszer annyi új koronavírusos esetet regisztráltak az elmúlt napban Hargita megyében, mint ahányan meggyógyultak a fertőzés okozta megbetegedésből, közölte szerdán délben a prefektusi hivatal. A halálos áldozatok száma is növekedett.

Az elmúlt napokhoz képest jelentősen több, összesen 61 új koronavírusos esetet jegyeztek Hargita megyében, amivel 4924-re emelkedett azok száma, akik a járvány kitörése óta elkapták a fertőzést. A gyógyultak száma 32, amivel összesen 4290-en estek át szerencsésen a fertőzésen.

Mindeközben 203-ra nőtt a halálos áldozatok száma is, 5 újabb személy vesztette életét a koronavírussal összefüggésben. A megye kórházaiban, Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen és Gyergyószentmiklóson 116 személy áll kezelés, illetve megfigyelés alatt. A házi elkülönítésben lévők száma 315, a karanténban tartózkodóké 1110. Az ezer lakosra számított fertőzési ráta 1,11 ezrelék Hargita megyében.

A másik két székelyföldi megyében is viszonylag magas az új fertőzések száma, Maros megyében 152, Kovászna megyében 42 új esetet jegyeztek.

(Borítókép: casajurnalistului.ro)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?