Háromszéken csökkenőben van a koronavírus-fertőzöttek száma

A Kovászna megyei prefektúra keddi tájékoztatása szerint az elmúlt 24 órában 13 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, ezzel szemben 116 személyt gyógyultnak nyilvánítottak. 

Jelenleg 154 fertőzött van intézményes karanténban, és további 781 esetben rendelték el a lakhelyi elkülönítést, mert fennáll a fertőzés gyanúja. 

A járvány kitörése óta Kovászna megyében több mint 4200 személy fertőződött meg koronavírussal, 3326-anmeggyógyultak és 104 koronavírushoz köthető elhalálozást vettek nyilvántartásba. 

A prefektúra keddi tájékoztatása szerint az ellenőrző hatóságok egy nap alatt 49 személyt büntettek meg összesen 7700 lejre, mert nem viseltek védőmaszkot. 

Kovászna megyében csökken a 14 napra számolt fertőzési mutató. Ez hétfőn még 2,85 ezrelék volt, keddre pedig 2,45 ezrelékre csökkent. Jelenleg Háromszéken 11 település van, ahol a 14 napra számolt fertőzési mutató még mindig 3 ezrelék fölött van: Sepsiszentgyörgy, Nyújtód, Egerpatak, Bölön, Barátos, Kommandó, Kovászna, Maksa, Felsőrákos, Szörcse és Zágon. 

(Címlapfotó forrása: A szerző felvétele)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?