Koronavírus: egy új haláleset történt Hargita megyében

Az elmúlt napoknál magasabb számú új fertőzést azonosítottak Hargita megyében, miközben a gyógyultak száma is jelentősen növekedett, közölte csütörtökön délután a megyei prefektusi hivatal. Egy új haláleset is történt.

Viszonylag sok, 74 új koronavírusos esetet regisztráltak az elmúlt 24 órában Hargita megyében, ezzel 4533-ra emelkedett azok száma, akik a járvány kitörése óta megkapták a fertőzést. Emellett 71 gyógyult esetet jegyeztek, amivel 3689-re nőtt a betegségen szerencsésen átesett személyek száma. Az elmúlt napban egy új haláleset is történt, ezzel 177-en vesztették életüket a koronavírussal összefüggésben.

A megye kórházaiban, Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen és Gyergyószentmiklóson 180 személy áll kezelés, illetve megfigyelés alatt. Házi elkülönítésben 487-en, karanténban 1073-an tartózkodnak. Az ezer lakosra számított fertőzési ráta tovább csökkent, jelenleg 1,65 ezreléken áll ez a mutató.

Nőtt az igazolt fertőzések száma a másik két székelyföldi megyében is. Maros megyében 212, Kovászna megyében pedig 108 új koronavírusos esetet regisztráltak az elmúlt napban.

(Borítókép: casajurnalistului.ro)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?