Tovább csökkent a fertőzési ráta Hargita megyében

Több mint kétszer annyian gyógyultak ki a koronavírus-fertőzésből, mint ahány új pozitív esetet regisztráltak Hargita megyében, közölte kedden a megyei prefektusi hivatal. Három új haláleset történt a vírussal összefüggésben.

Bár az előző nap jegyzettnél több, összesen 30 új koronavírusos esetet regisztráltak Hargita megyében, a fertőzésből kigyógyultak száma ennek több mint kétszerese, 65. Az új esetekkel összesen 4406-an kapták el a fertőzést a járvány kitörése óta és 3558-an estek át szerencsésen a betegségen.

Az elhunytak száma 3-mal emelkedett, így 172-re nőtt a koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetek száma. A megye kórházaiban, Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen és Gyergyószentmikóson 200-an állnak kezelés, illetve megfigyelés alatt. Házi elkülönítésben 476-an, karanténban 1198-an tartózkodnak.

Az ezer lakosra számított fertőzési ráta 1,84 ezrelékre csökkent Hargita megyében. A járványügyi számok némileg emelkedtek a másik két székelyföldi megyében: Maros megyében 126, Kovászna megyében 63 új koronavírusos esetet regisztráltak az elmúlt 24 órában.

(Borítókép: casajurnalistului.ro)

Kapcsolódók

Kimaradt?