Hátrányos helyzetű diákokat támogat a Csíki Vállalkozók Egyesülete és a magyar főkonzulátus

Bált nem tartanak, de a jótékonysági akciójáról idén sem mondott le a Csíki Vállalkozók Egyesülete és Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa. Ebben az évben az adományokból hátrányos helyzetű diákok internet-előfizetési költségeit támogatják.

Bár a járványügyi helyzet ebben az évben nem teszi lehetővé a népszerű esemény megtartását, a Katalin-bál szervezői nem mondanak le a hagyományos jótékonysági akciójukról. A hat éve rendszeresen megszervezett jótékonysági esemény bevétele különböző szervezetek, intézmények működését segítette elő.

„A kezdeményezés révén nemcsak különféle eszközbeszerzésre, korszerűsítésre, technikai felszereltség felújítására vagy gyógypedagógiai oktatáshoz való hozzájárulásra nyílt lehetőség, hanem a jótékonyság jegyében olyan közösségi összefogásra is, amely a társadalmi felelősségvállalás közös élményének elmélyítése mellett az összetartozás, a bizalom és az alapvető emberi jóságba vetett hit érzését is felerősítette” – áll az idei akció felhívásában.

A szervezők hangsúlyozzák: bár az idei, hetedik Katalin-bált nem tudják megtartani a megszokott keretek között, „mégis a hagyományossá vált közösségi összefogás, a jótékony célú adományozás ezúttal is lelket nemesítő szükségszerűség”. A kezdeményezők az idén összegyűlő adományokból a hátrányos helyzetű diákok online oktatásához nélkülözhetetlen internet-előfizetés költségeihez kíván hozzájárulni. Az akció célja 100 ezer lej összegyűjtése. Ennek az összegnek a segítségével több mint 200 diák az online oktatáshoz nélkülözhetetlen internet-előfizetési költségeihez szeretnének hozzájárulni.

A Csíki Vállalkozók Egyesülete és Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa 2020. november 30-áig várja a felajánlásokat. Az akciót több féle módon lehet támogatni, részletek a Csíki Vállalkozók Egyesületének Facebook-oldalán érhetők el.

(Borítókép: Csíki Vállalkozók Egyesülete Facebook-oldala)

Kapcsolódók

Kimaradt?