Leállt a kifizetés, újból utcára vonulnak a háromszéki diákok

Szerdán újabb diákmegmozdulás lesz Sepsiszentgyörgyön, mivel múlt hét óta leállt az elmaradt ingázási költségek kifizetése. Komán Attila, a diáksztrájk egyik szervezője lapunknak elmondta: csatát nyertek, háborút még nem, ezért folytatni fogják a megmozdulásokat, amíg ki nem fizetik az összes ingázó pénzt. A sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Iskola diákja szerint az Oktatási Minisztérium eddig a tartozásoknak közel 30 százalékát törlesztette a közel 3000 ingázó háromszéki tanuló felé.

„Nem tervezünk olyan erőteljes utcai megmozdulást, mint két héttel ezelőtt, mivel valamennyit törlesztettek az adósságból, de egy egész napos megmozdulással szeretnénk ismét ráirányítani a közvélemény figyelmét a problémára”, mondta lapunknak Komán Attila, aki szerint szerdán reggel 8 és este 20 óra között két helyszínen, a Sugás áruház előtt, és az Erzsébet park felső sétányán összesen nyolc pannót helyeznek ki. Ezeken az ingázási pénz problémája jelenik meg különböző ábrázolásokkal, feliratokkal, ezáltal tájékoztatják a város lakóit a kialakult helyzetről. Arcfestés is lesz, hogy még jobban felhívják a figyelmet az utcai megmozduláson jelen levő diákokra.

Mint arról beszámoltunk, Háromszéken több száz diák vonult utcára május 30-án, és követelték, hogy az Oktatási Minisztérium fizesse ki a nyolc hónapja elmaradt utazási költségeiket. A tanulók nyomására a szaktárca részletekben kezdte fizetni tartozásait, ígérete szerint a tanév végéig törlesztik az egész összeget.

Kapcsolódók

Kimaradt?