Halottnak nyilvánítottak egy asszonyt Biharban, aki magához tért, amikor a koporsóba akarták tenni

FRISSÍTVE: Egy 76 éves Bihar megyei, báródbeznyei asszonyt halottnak nyilvánítottak, ám amikor a család megérkezett, hogy előkészítse a temetést, az asszonyt magához tért, miközben éppen a koporsóba akarták helyezni. FRISSÍTÉS: Csütörtökön végül valóban meghalt a kórházban az idős asszony.

A bizarr történetet ügyészségi forrásokra hivatkozva a nagyváradi Bihoreanul hetilap internetes oldala hozta nyilvánosságra.

A Bihar megyei Királyerdő-hegységben fekvő Barátka községhez tartozó Báródbeznyén az idős asszonyt legutóbb múlt héten hétfőn látták a szomszédai, és félve attól, hogy történt vele valami, csütörtökön már értesítették a helyi rendőrőrsöt. Az ott szolgálatot teljesítő rendőr ki is ment a helyszínre, bement a házba, ahol megtalálta a földön fekvő asszonyt, ellenőrizte a pulzusát és az életjeleket, majd saját hatáskörben halottnak nyilvánította. Ugyanakkor felhívta a háziorvost, aki azonban a késői időpont miatt aznap már nem ment ki a helyszínre az ilyenkor szokásos eljárást lefolytatni és kiállítani a halotti bizonyítványt. A rendőr ráadásul értesítette az idős asszony családját is a történtekről, majd elhagyta a helyszínt.

A Fehér megyében élő rokonság másnap meg is érkezett és megkezdte a temetési készülődést, gyertyákat gyújtott az „elhunyt” emlékére, és amikor a koporsóba akarták áthelyezni a testet, a földön fekvő asszony magához tért, elkezdte mozgatni a végtagjait és meg is szólalt. A megriadt családtagok azonnal értesítették a mentőket, akik a 76 éves asszonyt komoly kihűléses tünetekkel a Bihar megyei sürgősségi kórházba szállították és intenzív osztályon megkezdték a kezelését.

A Bihar megyei rendőrség egyelőre annyit árult el az esetről, hogy a helyszínen eljáró rendőr ellen bűnvádi eljárást indítottak hanyag munkavégzés miatt, ám egyelőre a vádat nem fogalmazták meg.

(Címlapi fotó forrása: pexels.com)

Kimaradt?