Két ezrelékre csökkent a fertőzési ráta Hargita megyében

Az elmúlt 24 órában is meghaladta a koronavírus-fertőzésből kigyógyultak száma a regisztrált új eseteket, közölte pénteken délben a megyei prefektusi hivatal. Négy haláleset történt a koronavírussal összefüggésben az elmúlt napban.

Ismét viszonylag magas az új regisztrált fertőzöttek száma Hargita megyében, a gyógyultak száma viszont pénteken is meghaladta ezt az értéket: 65 új eset mellett 79-en estek át a koronavírus fertőzésen. Ezzel 4293-ra nőtt a koronavírus-járvány kitörése óta megfertőzöttek száma, míg a gyógyultaké 3369-re emelkedett. Újabb négy koronavírussal összefüggő halálesetet is jegyeztek, így 164-re nőtt a halálos áldozatok száma.

A megye kórházaiban, Csíkszeredában, Székelyudvarhelen és Gyergyószentmiklóson 198 személy áll kezelés, illetve megfigyelés alatt. Házi elkülönítésben 562-en, karanténban 1269-en tartózkodnak. Hargita megyében a legfrissebb adatok szerint a két hétre, ezer lakosra számított fertőzési ráta jelenleg 2,09 ezrelék.

Viszonylag magas értékeket jegyeztek a hatóságok a másik két székelyföldi megyében is. Maros megyében 361, Kovászna megyében Hargitához hasonlóan 65 új koronavírusos esetet regisztráltak.

(Borítókép: casajurmalistului.ro)

Kapcsolódók

Kimaradt?