Mindössze 14 új koronavírusos esetet jegyeztek Hargita megyében

Az elmúlt hetek legalacsonyabb számú új fertőzését regisztráltak az elmúlt 24 órában Hargita megyében, közölte a prefektusi hivatal hétfőn délben. Újabb öt halálos áldozata van a járványnak.

Rég nem látott alacsony új koronavírusos esetszámot jegyeztek a hatóságok az elmúlt napban Hargita megyében. A mindössze 14 új igazolt fertőzött mellett 93-an kigyógyultak a betegségből. Az új esetekkel 4033-ra nőtt azok száma, akik a járvány kitörése óta elkapták a fertőzést, míg a betegségen átesettek 3064-en vannak. A halálos áldozatok száma is növekedett, 5-en vesztették életüket az elmúlt napban, így 150-en hunytak el a koronavírus járvánnyal összefüggésben.

A megye kórházaiban, Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen és Gyergyószentmiklóson 193 személy áll kezelés, illetve megfigyelés alatt. Házi elkülönítésben 640-en, karanténban 1129-en tartózkodnak. Hargita megyében az ezer lakosra számított fertőzési ráta hétfőn 2,28 ezrelék.

A két másik székelyföldi megyében is alacsonyabb esetszámokat rögzítettek hétfőn. Maros megyében 142, Kovászna megyében 37 új koronavírusos esetet jegyeztek

(Borítókép: casajurnalistului.ro)

Kapcsolódók

Kimaradt?