FRISSÍTVE - 300 ezer lejre bírságoltak az éjszakai kijárási tilalom megszegése miatt

FRISSÍTVE - Közel 300 ezer lejre bírságoltak összesen 1132 személyt a hatóságok keddre virradóra az éjszakai kijárási korlátozások megszegése miatt. A büntetés 500-tól 2500 lejig terjed.

Mint ismert, hétfőtől 23 óra és 5 óra között csak munkavégzés, halaszthatatlan, távkonzultációval meg nem oldható orvosi ellátás, gyógyszerbeszerzés, gyerek vagy idős/beteg személy gondozása és a családban történt haláleset miatt hagyhatják el lakhelyüket az állampolgárok. A lakhelyelhagyás okát felelősségvállalási nyilatkozatban kell rögzíteni, amelyet fel kell mutatni éjszakai igazoltatáskor a hatóságoknak.

Bukarestben 23 óra után a rendőrök megállítottak egy autót, amelyben három fiatal ült. Egyiküknél sem volt lakhelyelhagyási nyilatkozat. A rendőröknek az mondták, hogy egy közös barátjuknál voltak, és „kifutottak az időből”. Egyenként 500 lejre bírságolták őket.

A Román Rendőrség közlése szerint megbüntettek több személyt a kijárási tilalom megszegése miatt Konstancán és Iași-ban is. Az intézmény szóvivője, Georgian Drăgan az Antena1 híradójának elmondta, nem céljuk a bírságolás. „Az embereknek meg kell érteniük, hogy egy táborban vagyunk a koronavírus elleni küzdelemben. Be kell tartaniuk a szabályokat” – nyilatkozta a szóvivő.

FRISSÍTVE - A rendőrség összesítette az adatokat, amelyek szerint közel 300 ezer lejre bírságoltak összesen 1132 személyt a keddre virradóra az éjszakai kijárási korlátozások megszegése miatt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?