A szabad ég alá költöznek a kolozsvári piacok

A kolozsvári önkormányzat keresi a lehetőséget, hogy esős időben is civilizált körülményeket teremtsenek az árusoknak és a vásárlóknak.

Ideiglenesen szabadtéren működnek hétfőtől a kolozsvári piacok is, adta hírül egy vasárnapi Facebook-posztban Oláh Emese alpolgármester. Az intézkedés a helyi önkormányzat tulajdonában levő Hajnal- és Donát negyedi, illetve a Hermes, Flora és IRA piacokra vonatkozik. A standok szabadtéren, a fedett piacok előtt kapnak helyet. Oláh Emese tudomása szerint az elkövetkező napok időjárása lehetővé teszi a szabadtéri árusítást. A városvezetés keresi a megoldást, mely esős időben is módot adna a piacok működésére.

Az alpolgármester ígérete szerint az önkormányzat, lehetőségeihez mérten, támogatja a magánpiacok, így a Széchényi (Mihai Viteazul) téri piac, további működését is. A kialakult helyzet miatt az önkormányzat sűrűbben fogja megszervezni az őstermelői mozgópiacokat. A Horia Demian sportcsarnok előtti parkolóban kedden, pénteken és szombaton, 10 és 17 óra között várják a gazdákat és a vásárlókat, csütörtökönként pedig a Györgyfalvi negyedben, a 3-as troli végállomásánál szerveznek mozgópiacot.

(Nyitókép: Agerpres)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?