Temesvár is hamarosan vesztegzár alá kerül a polgármester szerint

A járványadatok tükrében elkerülhetetlennek látszik, hogy Temesvárt lezárják – jelentette be Dominic Fritz polgármester. 

Közelít a 6 ezrelékhez a bánsági városban jegyzett koronavírusos esetek összesített száma, ezért a polgármester nagyon valószínűnek tartja, hogy Temesváron és annak vonzáskörzetében hamarosan vesztegzárat rendelnek el. Mint rámutatott, a katasztrófavédelmi főigazgatóság (DSU) hétfői közlése szerint karantént rendelhetnek el azokon a településeken, ahol a kéthetes fertőzési ráta meghaladja a 6 ezreléket. 

Dominic Fritz szerint nem könnyű egy ilyen döntést meghozni, de inkább előbb kell lépni, mint utóbb, idézte a városvezetőt az opiniatimisoarei.ro online portál. „A legfontosabb célunk az kell legyen, hogy december végén egy viszonylag normális karácsonyi ünnepünk legyen, és hogy minél több életet megmentsünk – ehhez viszont ilyen intézkedéseket kell meghoznunk” – fogalmazott az elöljáró. 

Ismertette: az egészségügyi intézmények megterheltek, a temesvári járványkórházban nincs szabad ágy az intenzív osztályon, és a többi ágy 98 százaléka foglalt. A helyzet azért sem tűr halasztást, mert más országokban akkor hoznak ilyen szigorú intézkedéseket, amikor a kórházakban még 20-30 százalékos kapacitás a rendelkezésre áll, Temesváron pedig már megteltek a kórházak, tette hozzá. 

A temesvári portál szerint kedd reggel 5,68 ezrelék volt a városban a kéthetes fertőzési ráta. 

(Címlapfotó forrása: képernyőfotó - Facebook/Dominic Fritz)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?