A hozzávalók előtt a szakácskönyvet kell felszeletelni

A recept úgy kezdődik, hogy végy egy éles kést. Ezúttal azonban nem a hagymát vagy a húst kell először felszeletelni, hanem a könyvet. Egy kolumbiai főzőiskola ötletes, új kiadványa teszi ekképpen próbára a háziasszonyokat, mennyire tudnak bánni a késsel.

A recept úgy kezdődik, hogy végy egy éles kést. Ezúttal azonban nem a hagymát vagy a húst kell először felszeletelni, hanem a könyvet.

Egy kolumbiai főzőiskola ötletes, új kiadványa nemcsak a háziasszonyokat, de a kezdő szakácsokat is próbára teszi. Azonnal kiderül, mennyire tudnak a késsel bánni.  Ugyanis csak a szakácskönyv felvágásával juthatnak hozzá a receptárhoz.

A bogotái Carulla Főzőiskolában alapfeltételnek tekintik az oktatóséfek, hogy tanítványaik készségszinten elsajátítsák a kések profi használatát. A játékos és ösztönző készségfejlesztés – na meg az iskola reklámja érdekében – kitalálták az Ogilvy & Mather ügynökséggel és dizájnereivel, hogy új szakácskönyvüket csak az tudja használni, aki előtte finom, de határozott mozdulatokkal szeletekre bontja.

Mutatós és szép kivitelben valósult meg az ötlet. Ahhoz, hogy a receptekhez hozzáférjen valaki, mindenesetre kell egy pengeéles kés: a könyv oldalélén látható vékony jelzővonalak mentén ejtett vágásokkal apránként és oldalanként tárul fel a recepttár. A júniusban angol nyelvű változatban is megjelenő könyvritkaságnak a Slice a recipe – Receptszeletek címet adták.

A kiadványt népszerűsítő szlogen: Használd a kést! A Hvg megjegyzi, talán nem ártana mellékelni a könyvhöz egy mini elsősegélydobozt sem.

Kimaradt?