Bihar megyében is életbe lépett péntektől a vörös forgatókönyv

Bihar megyében is meghaladta péntekre a három ezreléket a fertőzöttségi ráta az elmúlt két hétben összesített új fertőzéses esetek száma alapján, ezért a partiumi megyében újabb korlátozások léptek életbe.

Biharban az utóbbi 24 órában 130 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, így a betegséget már összesen 6317 esetben mutatták ki a megyében. Mindeközben már megközelítette a négyezret (3973) azoknak a száma, akik meggyógyultak. Az elmúlt egy nap alatt 25-en hunytak el a koronavírus-fertőzésben Bihar megyében – tudatta a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport közlése szerint a fertőzöttségi ráta az utóbbi 14 napban Bihar megyében 3,02 százalék. A szomszédos megyék közül Szatmárban alacsonyabb a fertőzöttség, de ott jelentősen, mindössze 1,45 százalék, míg Kolozs (4,3), Szilágy (4,31) és Fehér (3,9) megyében sokkal magasabb, Arad megye pedig 3,02 százalékkal azonos szinten áll Biharral.

A vörös forgatókönyvnek megfelelően Bihar megyében online oktatásra térnek át az iskolák, szabadtéren is kötelező lesz a szájat és orrot eltakaró maszk viselete, bezárják a színházakat, koncert- és előadótermeket, mozikat, könyvtárakat. A vendéglátóhelyek csak elvitelre készíthetnek ételt, a szálláshelyeken pedig csak az ott elszállásolt vendégeket szolgálhatják ki.

(Címlapkép forrása: Agerpres)

Kapcsolódók

Kimaradt?