Ismét száz fölött az új koronavírus-fertőzések száma Hargita megyében

Ismét meghaladta a százat a Hargita megyében regisztrált koronavírusos megbetegedések száma, közölte csütörtökön délben a prefektusi hivatal. A gyógyultak száma ennél is nagyobb mértékben nőtt, négy új haláleset is történt.

Az elmúlt 24 órában 114 új koronavírusos esetet azonosítottak Hargita megyében, ezzel 2878-ra nőtt azok száma, akik a járvány kitörése óta elkapták a betegséget. A gyógyultak száma is jelentősen megemelkedett, miután az elmúlt napban 150 személynél igazolták, hogy szerencsésen átesett a fertőzésen. Ezzel 1642-en lábaltak ki a betegségből.

A halálos áldozatok száma lassan megközelíti a százat, az elmúlt 24 órában négyen veszítették életüket a koronavírus fertőzéssel összefüggésben, összesen 95-en haltak meg a járvány következtében. A megye kórházaiban, Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen, Gyergyószentmiklóson és Maroshévízen 257 személy áll kezelés, illetve megfigyelés alatt. Házi elkülönítésben 858-an, karanténban 1077-en tartózkodnak.

Hasonlóan magas számokról számoltak be a hatóságok a másik két székelyföldi megyében is: Maros megyében 160, Kovászna megyében 57 új koronavírusos esetet regisztráltak az elmúlt 24 órában.

(Borítókép: coronavirus.casajurnalistului.ro)

Kapcsolódók

Kimaradt?