Maros megye 16 településén, Kolozs megyében az oktatási intézmények több mint felében zajlik online oktatás

Maros megye 16 településén meghaladta a koronavírus-fertőzések elmúlt 14 napban tapasztalt esetszáma a 3 ezreléket – közölte a megyei vészhelyzeti bizottság. Kolozs megyében az okttaási intézmények 57 százaléka „költözött” a virtuális térbe.

Maros megyében a kritikus 3-as küszöbértéket meghaladták szerdán Szászrégenben, Radnóton, Maroskecén és Nyárádremetén is, így ezeken a településeken is vörös forgatókönyv lép érvénybe. A Maros megyei közegészségügyi igazgatóság adatai szerint 94 személy van jelenleg kórházban COVID-19-betegségre utaló tünetekkel. Maros megyei kórházaiban eddig 180, koronavírussal diagnosztizált beteg halt meg.

Kolozs megye 423 oktatási intézményéből 242-ben piros forgatókönyv szerinti oktatás zajlik. Ez azt jelenti, hogy a megye iskoláinak 57,2 százalékában kizárólag online folyik a tanítás. A megyei tanfelügyelőség szerdai adatai szerint 162 oktatási intézményben zöld, 19 oktatási intézményben sárga, és 242-ben piros forgatókönyv alapján tanítanak. Mircea Abrudean prefektus tájékoztatása szerint Kolozs megyében 139 tanulónál és 92 tanárnál mutatták ki eddig a koronavírus-fertőzöttséget.

(A nyitókép illusztráció | Fotó: Kiss Gábor)

Kapcsolódók

Kimaradt?